Etikai kódex

Etikai kódex

Az alábbiakban kivonatokban bemutatjuk etikai kódexünk legfontosabb elemeit, amelyek meghatározzák magunkkal, illetve munkatársainkkal kapcsolatos belső elvárásainkat, és irányítják külső üzleti- és ügyfélkapcsolatainkat.

1. A bennünk bízó és hozzánk forduló ügyfeleink fizetik a bérünket, a szabadságunkat, a gyermekeink ételét, ruháját és oktatását, a hobbinkat, és az autónkba az üzemanyagot. Ezt mindig szem előtt tartjuk és nem feledjük a napi tevékenységünk során. Ügyfeleinket meghallgatjuk, megpróbáljuk megérteni problémáikat és velük maximálisan együttműködve a lehető legnagyobb mértékben elégítjük ki az igényeiket magas szakmai színvonalú, professzionális gyógyító-megelőző, új életeket világra segítő munkánk során.

2. A szakmailag jól felkészült munkatársainkat minden tekintetben megbecsüljük, folyamatos továbbképzésük terheiből anyagilag és munkaidő kedvezménnyel is részt vállalunk. Velük szemben magas követelményeket támasztunk, hiszen ügyfeleink - és így cégcsoportunk - számára, végső soron a motivált és jól felkészült szakembereink jelentik a legnagyobb értéket. Munkatársaink kiválasztása során nem teszünk különbséget bőrszín, származás, vallás, politikai nézetek, szexuális orientáció és hasonló jegyek alapján. Ami számít, az a felkészültség, a gyakorlat, a közös értékeinkkel való azonosulás és a becsületesen elvégzett munka. Aki azonosul értékeinkkel és ügyfeleinknek örömöt szerezve végzi tisztességes munkáját, azt megbecsüljük. Aki ezzel ellentétesen viselkedik, az eltávolítjuk magunk közül.

3. Egymással és üzleti partnereinkkel szemben őszinték vagyunk, úgy kezeljük a másik embert, ahogy azt mi is elvárjuk hasonló esetben.

4. Aki dolgozik, tévedhet és hibázhat.

  • Orvosszakmai, gyógyító-megelőző tevékenységünk területén mi ezt nem osztjuk. Gyógyító-, és egészségmegőrző munkánk során mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleinknek kárt okozó tévedés ne fordulhasson elő. Erre belső, ISO auditált, a legjobb nemzetközi gyakorlaton alapuló minőségellenőrzési rendszerünk és munkatársaink szakmai tapasztalata a garancia.
  • Egyéb területen viszont mi sem vagyunk tévedhetetlenek. Munkánk során tévedéseinket és hibáinkat beismerjük, egymást nem hibáztatjuk, azokat korrigáljuk és vállaljuk érte a felelősséget.

5. Mindig szerények és mértéktartóak maradunk sikereink után, de soha nem dőlünk hátra, folyamatosan fejlesztjük magunkat, tökéletesítjük módszereinket és eszközeinket, újabb és újabb célokat tűzünk ki magunk elé, amelyeket újra és újra elérünk.

6. Mindent megteszünk a teljes átláthatóság és tiszta működés megteremtésének érdekében:

  • Tiszta és dokumentált forrásból szerezzük be anyagainkat, és eszközeinket
  • Tiszta, számlával rendezett jogviszonyt alakítunk ki ügyfeleinkkel
  • Csak legálisan, munkaszerződéssel foglalkoztatunk munkaerőt.
  • Betartjuk az érvényes jogszabályokat.

7. Józan polgári elveket és értékeket vallunk. Nem támadjuk sem a kormányt, sem az ellenzéket, és nem engedjük, hogy bárki a napi aktuálpolitikában használja érveinket pró-, és kontra. Mi semleges szakértői szemmel látjuk a helyzetet, és mindig objektíven, legjobb tudásunk, tapasztalatunk szerint, és ha arra sor kerül, korrekt módon foglalunk állást.

8. A szolidaritás alapú közösségi egészségügyi finanszírozási modellel szinergiában kívánjuk működésünket felépíteni.

9. Hisszük, hogy az orvosok – és minden egészségügyi dolgozó – olyan egyedi értékkel bíró tagjai társadalmunknak, akik egész életüket végig tanulva, sokszor saját magukat sem kímélve, szó szerint éjjel és nappal dolgoznak ügyfeleinkért, értünk és családjainkért.

10. Békére törekszünk a versenytársakkal, hiszen közös érdekünk a piac építése, nem ellenük, hanem értük szurkolunk. Ha nekik jó, nekünk is az, és ha nekünk jó, nekik is az.

11. Békére törekszünk a biztosítókkal, hiszen csak akkor van jövő, ha az közös szolgáltatói-biztosítói együttműködésen nyugvó rendszerhez vezet.

12. Megnyilvánulásaink megalapozottak, szakmai érveken nyugszanak és nem manipulatívak, vagy öncélúak.

13. A jó munkának értéke van. Elismerjük partnereink, beszállítóink és munkatársaink értékteremtésre vonatkozó igényét és nem vitatjuk az elfogadható mértékű üzleti hasznukat.

14. A jó munkának értéke van. Reméljük, hogy a hozzánk forduló ügyfeleink is így gondolják és nem vitatják elfogadható mértékű hasznunkat, amivel életben tarthatjuk és fejleszthetjük vállalkozásunkat, munkahelyeket teremthetünk, javíthatjuk az ellátás átlagos színvonalát, adót fizethetünk az ország érdekében, és általánosságban is értéket teremthetünk a régió magyar közössége számára.

Széchenyi 2020